ERGONOMISCHE WERKPLEK

We willen jou graag helpen om jouw zithouding en werkplek ergonomischer te maken, zodat je comfortabel en productief kunt werken. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede zithouding en een juiste opstelling van je beeldscherm en toebehoren om klachten te voorkomen.
Ten eerste, denk aan je zithouding. Zorg ervoor dat je stoel comfortabel is en je rug goed ondersteunt. Je voeten moeten plat op de grond kunnen rusten, en je knieën moeten in een hoek van 90 graden gebogen zijn. Dit voorkomt spanning in je onderrug en benen.

Wat betreft je werkplek, zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat. Je wilt niet naar beneden of omhoog hoeven te kijken, om spanning in je nek en schouders te voorkomen. Gebruik indien nodig een monitorstandaard of verstelbare arm om de juiste hoogte te bereiken.
Daarnaast zijn ergonomische accessoires zoals een ergonomisch toetsenbord en muis essentieel. Deze kunnen helpen om overbelasting van je handen en polsen te verminderen. Plaats je toetsenbord en muis binnen handbereik, zodat je niet hoeft te reiken.