De toekomst van de werkplek

Met de opkomst van hybride werken, draait alles om het faciliteren van jouw behoeften, of je nu op kantoor bent of vanuit huis werkt. De werkplek evolueert in een flexibel concept, gericht op effectief werken én het behouden van een gezonde werk-privébalans.

Aangezien hybride werken overal wordt toegepast, zal de toekomst van de werkplekken wellicht meer draaien om het faciliteren van de behoeften en activiteiten van werknemers, ongeacht of zij op kantoor of thuis werken. De werkplek wordt een zeer veranderlijk concept, aangezien de werknemers nu gewoon op zoek zijn naar een plek waar ze effectief kunnen werken en tegelijkertijd kunnen zorgen voor de balans werk en privé. Dit impliceert een focus op het welzijn van werknemers en het gebruik van de werkplek om hen effectief te ondersteunen. Werkplekken kunnen namelijk vele functies vervullen; een plek om plezier te hebben, om effectief te focussen of een plek om je carrière een boost te geven.

Veel werkgevers verschuiven al in deze richting omdat het welzijn werknemers de productiviteit, aantrekkelijkheid heeft het verbinden van thuiswerkers met kantoormedewerkers de hoogste prioriteit als het gaat om werkplekbeheer.

Kantoormedewerkers willen op verschillende momenten van de dag gebruik maken van verschillende soorten ruimtes. Zij stromen van de ene ruimte naar de andere en bezetten meerdere verschillende ruimten omdat zij voor verschillende taken een andere omgeving nodig hebben.